☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα ηχομόνωσης, της Isolgomma, για νέο χώρισμα γυψοσανίδας 2+2 με Mustwall 10. Συνολικού πάχους 11cm.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

solution 1.png

Περιγραφή Συστήματος

1.Γυψοσανίδα πάχους 12,5mm.

2.Isolgomma Mustwall 10: Panel ηχομόνωσης τοίχου, κατασκευασμένο από ίνες και κόκκους SBR (Styrene Butadiene Rubber), συμπιεσμένους εν θερμώ  και συγκολλημένους με υλικό πολυουρεθανικής  βάσης. Για περισσότερη προστασία μη ελαστική μεμβράνη είναι τοποθετημένη και από τις δύο πλευρές. Οι διαστάσεις του κάθε panel είναι 1,20m*1,0m, η πυκνότητα του είναι 800 kg/m³, και το πάχος του 10mm.

3.Γυψοσανίδα πάχους 12,5mm.

4.Πετροβάμβακας πάχους 50mm και πυκνότητας 50 kg/m³ διαστάσεων 1,00m*0,60m.

5.Διπλή γυψοσανίδα, συνολικού πάχους 25mm

6.Στρωτήρας πλάτους 50mm.

7.Ηχομονωτική λωρίδα πάχους 4mm και σε πλάτος ίσο και λίγο μεγαλύτερο από αυτό του τοίχου εφαρμογής, κατάλληλη για εφαρμογή  κάτω από τον τοίχο.

 

Η συγκεκριμένη επένδυση χρησιμοποιείται  στην δημιουργία χωρίσματος τοίχου με διπλή γυψοσανίδα με στόχο την βελτίωση της ακουστικής απόδοσης του. Το σύστημα επικεντρώνεται στην βελτίωση της ηχομόνωσης με περιορισμένη αύξηση του πάχους του τοιχώματος. Είναι μια λύση η οποία μπορεί να εγκριθεί, με βάση τον οικοδομικό κανονισμό, όταν απαιτείται αναβάθμιση της ηχομονωτικής ικανότητας του τοίχου. 

 

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα χώρισμα γυψοσανίδας 2+2, όπου εγκαθίσταται ανάμεσα από τις δύο γυψοσανίδες ένα ελαφρύ σύστημα επένδυσης με ακουστικά πάνελ είτε στην μια από τις δύο πλευρές του χωρίσματος ή και στις δύο.

 

Εφαρμόζεται σε εσωτερικό χώρο.

 

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΙΚΟΝΑ2_1.jpg

1. Αρχικά, τοποθετείται στο δάπεδο στο σημείο που θα χτιστεί το χώρισμα ηχομονωτική λωρίδα πάχους 4mm και σε πλάτος ίσο και λίγο μεγαλύτερο από αυτό του τοίχου εφαρμογής, πάνω στην οποία χτίζεται κανονικά ο τοίχος.

ΕΙΚΟΝΑ2_2.jpg

2. Στην συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του σκελετού του χωρίσματος και την τοποθέτηση της πρώτης γυψοσανίδας γινεται επικόλληση της βασικής ακουστικής στρώσης πάνω στην πρώτη γυψοσανίδα (Technogips ή Knauf), τύπος Mustwall 10 της Isolgomma, με κόλλα αφρού πολυουρεθάνης* τοποθετημένη γραμμικά ανά 20-25cm.

ΕΙΚΟΝΑ2_3.jpg

3. Όλες οι ενώσεις του Mustwall, θα πρέπει να καλυφθούν με ηχομονωτική αφρώδη αυτοκόλλητη ταινία πλάτους 50mm, για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΕΙΚΟΝΑ2_4.jpg

4. Πάνω στην επιφάνεια του Mustwall, με κόλλα αφρού πολυουρεθάνης* τοποθετημένη γραμμικά ανά 20-25cm, εφαρμόζεται  και η δεύτερη γυψοσανίδα Technogips ή Knauf, πάχους 12,5mm, η οποία στερεώνεται και μηχανικά στον σκελετό του χωρίσματος με βίδες γυψοσανίδας 45mm.

ΕΙΚΟΝΑ2_5.jpg

5. Ακολουθεί η αρμολόγηση των γυψοσανίδων με Technofuga ή Fugenfuller και αυτοκόλλητη ταινία αρμού.

 

6. Προαιρετικό φινίρισμα της επιφάνεια της γυψοσανίδας, πριν την βαφή της, με την χρήση στόκου BAU F30.

 

(Η ίδια ακριβώς διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στην άλλη πλευρά του χωρίσματος)

 

* Μετά τις επικολλήσεις  των υλικών θα πρέπει να υπάρχει αναμονή δύο ωρών για την επόμενη εργασία ώστε να σταθεροποιηθεί η κόλληση.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ

Rw (αερόφερτος ήχος) 54 dB

 

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.