☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα ηχομονωτικής επένδυσης τοίχου, της Isolgomma, για καινούριο ή υφιστάμενο τοίχο πλινθοδομής με Mustwall 10. Συνολικό πάχος επένδυσης 3,5cm.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

Περιγραφή Συστήματος

ΤΟΜΗ_1.jpeg.jpg

1. Σοβάς, πάχους 15 χιλιοστών

2. Τοίχος από διάτρητα τούβλα, πάχους 135 χιλιοστών

3. Σοβάς, πάχους 10 χιλιοστών

4. Isolgomma Mustwall 10: ακουστική μόνωση, σε πάνελ τα οποία παράγονται με ίνες και κόκκους SBR (καουτσούκ στυρολίου-βουταδιενίου) συμπιεσμένους εν θερμώ με κόλλα πολυουρεθάνης. Οι διαστάσεις κάθε πάνελ είναι 1,20x1,00m, με πυκνότητα 800kg/m³ και πάχος 10mm.

5. Διπλή στρώση γυψοσανίδας συνολικού πάχους 25 χιλιοστών.

6. Ηχομονωτική λωρίδα πάχους 4mm και σε πλάτος ίσο και λίγο μεγαλύτερο από αυτό του τοίχου εφαρμογής, κατάλληλη για εφαρμογή  κάτω από τον τοίχο.

 

Η συγκεκριμένη επένδυση χρησιμοποιείται  στην ανακαίνιση ενός υπάρχοντος τοίχου ή στην κατασκευή ενός καινούριου με στόχο την βελτίωση της ακουστικής απόδοσης του. Το σύστημα επικεντρώνεται στην βελτίωση της ηχομόνωσης με περιορισμένη αύξηση του πάχους του τοιχώματος. Είναι μια λύση η οποία μπορεί να εγκριθεί, με βάση τον οικοδομικό κανονισμό, όταν απαιτείται αναβάθμιση της ηχομονωτικής ικανότητας του τοίχου. 

 

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό  τοίχο με διάτρητα τούβλα και σοβά, πάνω στον οποίο έχει εγκατασταθεί ένα ελαφρύ σύστημα επένδυσης με ακουστικά πάνελ και γυψοσανίδες σαν τελική επιφάνεια.

 

Η βασική διαφορά στην εφαρμογή σε μια υπάρχουσα κατασκευή με μια καινούργια είναι ότι η ηχομονωτική ταινία στην ένωση του δαπέδου με τον τοίχο όταν υπάρχει ο τοίχος μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στην περίμετρο εσωτερικά του τοίχου, ενώ στην περίπτωση καινούργιας κατασκευής η ηχομονωτική ταινία τοποθετείται σε όλο το πλάτος κάτω από τον τοίχο πράγμα που δίνει και καλύτερο αποτέλεσμα.  

Εφαρμόζεται σε εσωτερικό χώρο.

 

Τρόπος εφαρμογής

ΕΙΚΟΝΑ1_1.jpg

1. Αρχικά, σε εφαρμογή πάνω σε υπάρχοντα τοίχο στο ίχνος της επένδυσης περιμετρικά (δάπεδο-οροφή-τοίχους) τοποθετείται ηχομονωτική αφρώδης αυτοκόλλητη ταινία πλάτους 50mm.

ΕΙΚΟΝΑ1_2.jpg

2. Εναλλακτικά, σε εφαρμογή σε καινούργιο τοίχο, τοποθετείται πριν την τοποθέτηση των τούβλων στο ίχνος αυτών ηχομονωτική λωρίδα πάχους 4mm και σε πλάτος ίσο και λίγο μεγαλύτερο από αυτό του τοίχου εφαρμογής, πάνω στην οποία χτίζεται κανονικά ο τοίχος.

ΕΙΚΟΝΑ1_3.jpg  

3. Επικόλληση της βασικής ακουστικής στρώσης στην τοιχοποιία (υπάρχουσα ή καινούργια),  τύπος Mustwall 10 της Isolgomma, με κόλλα αφρού πολυουρεθάνης* τοποθετημένη γραμμικά ανά 20-25cm.

ΕΙΚΟΝΑ1_4.jpg

4. Όλες οι ενώσεις του Mustwall, θα πρέπει να καλυφθούν με ηχομονωτική αφρώδη αυτοκόλλητη ταινία πλάτους 50mm, για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΕΙΚΟΝΑ1_5.jpg

5. Πάνω στην επιφάνεια του Mustwall, με κόλλα αφρού πολυουρεθάνης* τοποθετημένης γραμμικά ανά 20-25cm, εφαρμόζεται η πρώτη γυψοσανίδα Technogips ή Knauf, πάχους 12,5mm, η οποία στερεώνεται και μηχανικά με βύσμα/πλαστικό καρφί μήκους 8cm, για την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας του συστήματος. Για βελτιστοποίηση ηχομόνωσης είναι καλό να γίνει αρμολόγηση και της πρώτης γυψοσανίδας.

ΕΙΚΟΝΑ1_6.jpg 

6. Η δεύτερη  γυψοσανίδα Technogips ή Knauf, πάχους 12,5mm, τοποθετείται μεριμνώντας έτσι ώστε να επικαλύπτονται οι αρμοί της πρώτης. Επικολλάται στην επιφάνεια της πρώτης με γραμμωτή επικόλληση (εφαρμογή με οδοντωτή σπάτουλα σε λωρίδες στην επιφάνεια της γυψοσανίδας) με χρήση υλικού συγκόλλησης με βάση τον γύψο Technofuga ή Fugenfuller και στερεώνεται μηχανικά με βίδες γυψοσανίδας 45mmοι οποίες - προσοχή - πρέπει να βιδωθούν πάνω στις πλακέτες των βυσμάτων που στερεώνουν την πρώτη γυψοσανίδα όπως φαίνεται στην φωτογραφία.  

ΕΙΚΟΝΑ1_7.jpg

7. Ακολουθεί η αρμολόγηση των γυψοσανίδων με Technofuga ή Fugenfuller και αυτοκόλλητη ταινία αρμού.

 

8. Προαιρετικό φινίρισμα της επιφάνεια της γυψοσανίδας, πριν την βαφή της, με την χρήση στόκου BAU F30.

 

* Μετά τις επικολλήσεις  των υλικών θα πρέπει να υπάρχει αναμονή δύο ωρών για την επόμενη εργασία ώστε να σταθεροποιηθεί η κόλληση.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ

Νεός τοίχος Rw (αερόφερτος ήχος) 53 dB
Υφιστάμενος τοίχος Rw (αερόφερτος ήχος) 52 dB

 

 

 

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.