☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα συμβατικής μόνωσης δώματος με τη στεγανωτική μεμβράνη αποσύμπλεξης DRY80 και θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης. Κατάλληλο για να δεχθεί κεραμικά πλακίδια ως τελική επιφάνεια.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ

Γράφημα συμβατικό δώμα.png

1. Τελική επικάλυψη (κεραμικά πλακίδια).

2. Κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TES1.

3. Στεγανωτική μεμβράνη αποσύμπλεξης DRY80.

4. Κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TES1.

5. Στρώση κλίσεων πάχους 70mm.

6. Θερμομονωτική στρώση: FIBRANxps 300L ή FIBRANxps MAESTRO.

7. Φύλλο πολυαιθυλενίου - φράγμα υδρατμών.

8. Φέρουσα πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

 

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

1. Αρχικά πάνω στο φέροντα οργανισμό, τοποθετείται ένα φύλλο πολυαιθυλενίου, τύπου νάυλον, για την αποτροπή της διάχυσης υδρατμών (φράγμα υδρατμών).

 

2. Ακολουθεί η τοποθέτηση της θερμομονωτικής στρώσης από πλάκες FIBRANxps 300L ή FIBRANxps MAESTRO (πλάκες υψηλών θλιπτικών αντοχών) με απλή εναπόθεση, χωρίς μηχανική στερέωση ή χρήση κόλλας, πάχους ανάλογου των απαιτήσεων του Κ.ΕΝ.Α.Κ., σύμφωνα με τη κλιματική ζώνη του κτιρίου.

 

3. Στην συνέχεια, πάνω στην επιφάνεια των θερμομονωτικών πλακών, εφαρμόζεται η στρώση κλίσεων (τσιμεντοκονία) για την σωστή απορροή των ομβρίων. Απαιτούμενη κλίση επιφάνειας απορροής: 1-2% .

 

4. Αφού η επιφάνεια κλίσεων έχει στεγνώσει και τυχόν ρύποι, λάδια, σκόνες και αποκολλημένα είτε σαθρά τμήματα έχουν απομακρυνθεί, επαλείφουμε με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας (χτένα) τη κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TE S1 σε πάχος τουλάχιστον 4 mm, ανάλογα με την επιπεδότητα της επιφάνειας. Προτείνεται η προσθήκη ακρυλικής οικοδομικής ρητίνης κατά την ανάμειξη του μείγματος της κόλλας, με σκοπό τη βελτίωση του χρόνου εργασιμότητάς της. Κατανάλωση BAU A30 FLEX: 1,5-4,0 kg/m².

 

5. Ύστερα τοποθετείται η μεμβράνη DRY80 απευθείας πάνω στη νωπή κόλλα και στην συνέχεια χρειάζεται να πιεστεί δυνατά με μία πλαστική σπάτουλα ώστε να απομακρυνθούν όλες οι φυσαλίδες αέρα μεταξύ της κόλλας και της μεμβράνης. Η επιφάνεια της μεμβράνης πρέπει να είναι ισχυρά κολλημένη στο υπόστρωμα. 

 

  • Η επικάλυψη των φύλλων των μεμβρανών στη σύνδεσή τους πρέπει  να είναι τουλάχιστον 10cm. Η συγκόλληση των επικαλύψεων επιτυγχάνεται με πολυουρεθανική μαστίχη BAU 160. Αρχικά εφαρμόζεται πρώτη στρώση της κόλλας μεταξύ των φύλλων, τοποθετείται η επικάλυψη και στην συνέχεια εφαρμόζεται μια δεύτερη στρώση πάνω από την επικάλυψη (διπλή σφράγιση). Κατανάλωση BAU 160: 5-6 m²/τεμάχιο.

 

  • Στη περίπτωση συγκόλλησης των επικαλύψεων με τη διαδικασία της θερμοκόλλησης, η επικάλυψη των φύλλων των μεμβρανών στη σύνδεσή τους πρέπει να είναι 5cm. Αρχικά ρυθμίζεται η θερμοκρασία (700-750°C), η πίεση και η ταχύτητα της μηχανής θερμοκόλλησης (leister) και στη συνέχεια ξεκινάει η διαδικασία συγκόλλησης των επικαλύψεων, φροντίζοντας να μη τραυματιστεί η μεμβράνη. Τέλος, γίνεται έλεγχος των αρμών ώστε να έχουν σφραγιστεί πλήρως.

 

6. Πάνω στην επιφάνεια της μεμβράνης DRY80 απλώνεται με την ίδια διαδικασία η κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TES1 και στη συνέχεια γίνεται η συγκόλληση και αρμολόγηση των κεραμικών πλακιδίων, τα οποία αποτελούν την τελική επικάλυψη. 

  • Αφού γίνει η τοποθέτηση των πλακιδίων, στη συνέχεια γίνεται έλεγχος, πιέζοντας τα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι αυτά είναι ισχυρά κολλημένα στο υπόστρωμα.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

* Έλεγχος Στεγάνωσης: 48 ώρες μετά από την εγκατάσταση της μεμβράνης πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος πλήρους στεγανότητας της, πριν προχωρήσουμε στη τοποθέτηση των κεραμικών πλακιδίων.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.