☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Το σύστημα τοιχοποιίας με την γυψόπλακα FIBRANgyps TECNO, αποτελεί την ιδανική λύση για μια τοιχοποιία, προσφέροντας εξαιρετικές ακουστικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, καθώς και υψηλές μηχανικές αντοχές.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

1.jpg 2.jpg

Το σύστημα τοιχοποιίας, χρησιμοποιείται για χωρίσματα και αποτελεί μια λύση με εξαιρετικές ακουστικές και μηχανικές αντοχές, καθώς επίσης προσφέρει υψηλή πυραντίσταση και ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Η ειδική διαμόρφωση άκρων αρσενικού-θηλυκού (tongue ang groove), προσφέρει απλή και ταχεία εγκατάσταση (δεν απαιτείται χρήση υαλοταινίας και στόκου) και εξασφαλίζει την επιπεδότητα της τοιχοποιίας.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:

1. Αρχικά με την βοήθεια ενός νήματος, οριοθετείται  στον χώρο η θέση του μεταλλικού σκελετού και στην συνέχεια στερεώνονται οι στρωτήρες μηχανικά με βύσματα αφού πρώτα τοποθετηθούν ταινία αυτοκόλλητη διπλής όψης στην «ράχη» τους για την απόσβεση του κτυπογενή ήχου.

  • Στις διασταυρώσεις «Τ» και στις γωνίες, μεταξύ των στρωτήρων αφήνεται κενό περίπου 3cm.

2. Στην συνέχεια τοποθετούνται οι ορθοστάτες ανάμεσα στους στρωτήρες. Ο πρώτος ορθοστάτης τοποθετείται 30cm από τον πλευρικό τοίχο ενώ οι υπόλοιποι που ακολουθούν, στερεώνονται ανά 60cm. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, εφαρμόζονται στις επιφάνειες του κάθε ορθοστάτη όπου θα ακουμπήσει η γυψόπλακα, αφρώδης ηχομονωτική ταινία.

  • Στους ορθοστάτες που στερεώνονται στην υφιστάμενη τοιχοποιία ή κολόνες, τοποθετείται επίσης ηχομονωτική ταινία, για την απόσβεση του κτυπογενή ήχου, όπως και στην περίπτωση των στρωτήρων.

3. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του σκελετού, τοποθετούνται οι πλάκες πετροβάμβακα μεταξύ των ορθοστατών.

4. Ύστερα, αρχίζει η εγκατάσταση της γυψόπλακας. Με την βοήθεια σπάτουλας, αφαιρείται ο αρσενικός σύνδεσμος από την μεγάλη πλευρά της πλάκας και τοποθετείται σε απόσταση 5mm περίπου από την υφιστάμενη τοιχοποιία ή κολόνα (εάν υπάρχει). Αρχικά στερεώνεται με μια βίδα στο κέντρο της πλάκας, και στην συνέχεια 5cm πάνω από το κάτω άκρο. Προσοχή, δεν βιδώνεται στον ορθοστάτη που είναι στερεωμένος πάνω στην τοιχοποιία. Για την τοποθέτηση της επόμενης πλάκας, απλώνεται το υλικό συγκόλλησης στην μικρή πλευρά της πρώτης πλάκας με σπάτουλα και στην συνέχεια επικολλάται η επόμενη. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

5. Για την τοποθέτηση των υπόλοιπων σειρών, θα πρέπει οι πλάκες μεταξύ τους να έχουν διασταυρωμένους αρμούς και για τον λόγο αυτό η πρώτη πλάκα θα πρέπει να είναι η μισή σε μήκος (σαν τις οπτοπλινθοδομές). Το υλικό συγκόλλησης απλώνεται στους θηλυκούς συνδέσμους της κάθε πλάκας, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, και εφαρμόζονται με λίγο πίεση έτσι ώστε να εξέλθει η περίσσεια κόλλα από τους αρμούς.

6. 40-60 λεπτά μετά από την τοποθέτηση των πλακών, αφαιρείται από τους αρμούς το συγκολλητικό υλικό που περισσεύει και χρησιμοποιείται για την αρμολόγηση των αρμών και των βιδών.

7. Τέλος, για την εξομάλυνση ολόκληρης της επιφάνειας, απαιτείται μία λεπτή στρώση από το ίδιο το συγκολλητικό υλικό.

 

Στην κατηγορία "Downloads" μπορείτε να βρείτε σε μορφή PDF το παραπάνω σύστημα με επιπλέον οδηγίες και χαρακτηριστικά.

 

Πλεονεκτήματα:

- 100% φυσικός γύψος

- Αντιβακτηριακές

- Πολύ χαμηλές εκπομπές VOC – Κατηγορία Α+

- Επίπεδο ακουστικής μόνωσης έως 65 dB

- Δείκτης πυραντίστασης έως EI 240 κατά EN 1364-1

- Αντίδραση στη φωτιά κατηγορίας Α1

- Ηχομόνωση και θερμομόνωση

- Απλή και ταχεία τοποθέτηση

 

Εφαρμογές:

- Σχολεία, Πανεπιστήμια

- Νοσοκομεία

- Εμπορικές περιοχές

- Κατοικίες

- Αθλητικά Κέντρα

- Ξενοδοχεία

 

Επίπεδο ακουστικής μόνωσης:

Τοίχοποιία 125mm (χωρίς πετροβάμβακα) Rw (δείκτης ηχομείωσης) 45 dB
Τοίχοποιία 125mm        (με πετροβάμβακα) Rw (δείκτης ηχομείωσης) 57dB

 

.

 

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.